La nostra metodologia de treball

Abordem cada projecte com a únic, amb mètode, rigor i professionalitat, a més de confidencialitat i ètica, tant cap als nostres clients com cap als nostres candidats.
Amb una base de dades pròpia, la nostra experiència en la recerca directa i les fonts de reclutament 2.0, identifiquem als candidats de les companyies target, definides conjuntament amb el nostre client, que millor encaixen en la posició des de l’objectivitat.

Amb el nostre sòlid coneixement en entrevistes per competències avaluem l’àrea tècnica, competencial i motivacional dels candidats, a la recerca de l’encaix perfecte amb cada organització.
En el Management Audit avaluem tant el talent intern com extern de les organitzacions, a través d’eines d’avaluació pròpies, realitzades per aplicar-se de manera individual i/o col·lectiva.
Així mateix, comptem amb experiència i professionals certificats en proves psicotècniques i de personalitat.

Mantenim una comunicació àgil, fluïda i puntual, tant amb el nostre client com amb el candidat. Presentem, durant i al final de tot el procés, un Informe de Progrés amb el conjunt de la informació obtinguda i del treball realitzat, així com la presentació d’Informes dels candidats finalistes.